button-leerkrachten

In de opvang

Een kind met diabetes is net als alle andere kinderen in de opvang. Het wil liever geen uitzonderingspositie krijgen. Jonge kinderen hebben begeleiding nodig om hun diabetes onder controle te houden. Goede afspraken tussen de ouders en u zijn daarom belangrijk om een kind met een gerust hart naar de opvang te kunnen laten gaan.

Deze site biedt u alle relevante informatie over diabetes: het bevat handige checklists en nuttige adviezen. Verder geeft de website ook antwoorden op vragen zoals: wat te doen bij een hypo of hyper, tijdens traktaties of bij extra lichamelijke activiteit, of tijdens een uitstapje. Wilt u meewerken aan goede omstandigheden voor het kind met diabetes en de andere kinderen in de opvang? Dan is deze website uw steunpunt.