Met een gerust hart

Als je diabetes hebt wil je erop vertrouwen dat je op school goed opgevangen en begeleid wordt. Zonder dat je een uitzonderingspositie krijgt in de groep. Je weet waarschijnlijk al heel goed hoe je met je diabetes om moet gaan: wanneer en wat je moet eten om je bloedglucose op peil te houden, hoe je insuline moet gebruiken, enzovoort. Het is belangrijk dat je docenten dat begrijpen en het mogelijk maken. Goede afspraken tussen jou en je ouders, de school en de docenten helpen om een fijne tijd op de middelbare school te hebben, zonder extra zorgen over je diabetes.

Deze site biedt je alle relevante informatie over diabetes op school: het bevat handige checklists en nuttige adviezen. Verder geeft de website ook antwoorden op vragen zoals: wat te doen bij een hypo of hyper, bij extra lichamelijke activiteit, in bijzondere situaties, op schoolkamp of tijdens een excursie. Goede, concrete afspraken, daar gaat het om: deze website helpt daarbij!