button-leerkrachten

In de klas

Een leerling met diabetes is net als alle andere leerlingen in de groep. Hij/zij wil liever geen uitzonderingspositie krijgen. De meeste leerlingen tussen 12 en 18 jaar weten vaak heel goed hoe zij met hun diabetes om moeten gaan: wanneer en wat zij moeten eten om hun bloedglucose op peil te houden, hoe zij insuline moeten gebruiken, enzovoort. Het is voor hen belangrijk dat de docenten dat begrijpen en het mogelijk maken. Goede afspraken tussen u, de ouders en de leerlingĀ  helpen om de leerling met diabetes een fijne tijd op de middelbare school te geven, zonder extra zorgen over hun diabetes.

Deze site biedt u alle relevante informatie over diabetes: het bevat handige checklists en nuttige adviezen. Verder geeft de website ook antwoorden op vragen zoals: wat te doen bij een hypo of hyper, bij extra lichamelijke activiteit, bijzondere situaties, op schoolkamp of tijdens een excursie. Wilt u meewerken aan goede omstandigheden voor uw leerling met diabetes en zijn/haar klasgenoten? Dan is deze website uw steunpunt.