button-leerkrachten

In de klas

Een kind met diabetes is net als alle andere kinderen in de klas. Het wil liever geen uitzonderingspositie krijgen. De meeste kinderen vanaf groep 4/5 weten ook heel goed hoe zij met hun diabetes om moeten gaan: wanneer en wat zij moeten eten om hun bloedglucose op peil te houden, hoe zij insuline moeten gebruiken, naar huis moeten bellen voor overleg, enzovoort. Het is voor hen belangrijk dat de juf of meester dat begrijpt en het mogelijk maakt. Jongere kinderen in groep 3 en 4 hebben soms net iets meer aandacht nodig. Goede afspraken tussen u, de ouders en de leerling zelf, helpen om het kind met diabetes een fijne basisschooltijd te geven, zonder zorgen over hun diabetes.

Deze site biedt u alle relevante informatie over diabetes: het bevat handige checklists en nuttige adviezen. Het belangrijkste document is Afspraken tussen ouders en leerkrachten en toegankelijke informatie over diabetes. Verder geeft de website ook antwoorden op vragen zoals: wat te doen bij een hypo of hyper, tijdens traktaties of bij extra lichamelijke activiteit, op schoolkamp of tijdens een schoolreisje. Wilt u meewerken aan goede omstandigheden voor uw leerling met diabetes en klasgenoten? Dan is deze website uw steunpunt.