Met een gerust hart

Als u een zoon of dochter met diabetes heeft wilt u erop kunnen vertrouwen dat uw kind op school goed opgevangen en begeleid wordt. Zonder dat hij of zij een uitzonderingspositie krijgt in de klas. De meeste kinderen vanaf groep 4/5 weten al heel goed hoe zij met hun diabetes om moeten gaan: wanneer en wat zij moeten eten om hun bloedglucose op peil te houden, hoe zij insuline moeten gebruiken, naar huis moeten bellen voor overleg, enzovoort. Het is voor hen belangrijk dat de juf of meester dat begrijpt en het mogelijk maakt. Jongere kinderen in groep 3 en 4 hebben soms net iets meer aandacht nodig. Goede afspraken tussen u, de school en de leerkrachten helpen om uw kind een fijne en zorgeloze basisschooltijd te geven.

Deze site biedt u alle relevante informatie over diabetes op school: het bevat handige checklists en nuttige adviezen. Het belangrijkste document is Afspraken tussen ouders en leerkrachten en toegankelijke informatie over diabetes. Verder geeft de website ook antwoorden op vragen zoals: wat te doen bij een hypo of hyper, tijdens traktaties of bij extra lichamelijke activiteit, op schoolkamp of tijdens een schoolreisje. Goede, concrete afspraken, daar gaat het om; deze website helpt daarbij!